Potpisani ugovori o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja u 2022. godini u privatnim vrtićima

Tri vlasnice i ravnateljice privatnih vrtića na području grada Dugog Sela, Karmen Pavlic DV Didi, Andreja Čukelj DV Buba Biba i Iva Hrković DV Vrapčić u Gradskoj upravi potpisale su ugovore o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja za 2022. godinu ukupne vrijednosti 4.810.000 kuna.

U ime predstavnica privatnih vrtića ravnateljica DV Didi Karmen Pavlic zahvalila se na dosadašnjoj uspješnoj suradnji izražavajući zadovoljstvo.

„Većina nas djeluje već dugi niz godina i mogu reći da posljednjih nekolikog godina vidimo veliki napredak u odnosu Grada prema privatnim vrtićima. Išlo se prema tome da se izjednači status gradskog i privatnih vrtića, što je i vidljivo u povećanju sufinanciranja cijene u iznosu od 30% sve kako bi se učešće roditelja u privatnim vrtićima izjednačilo s gradskim vrtićem, odnosno na 600 kuna mjesečno. Ističem važnost kako je potrebno osvijestiti činjenicu da nije bitan osnivač vrtića, već djeca, odnosno naš odgojno obrazovani posao koji je isti svima nama. Drago nam je da je i Grad to prepoznao. Vjerujem da postoji prostora za daljnju suradnju i po drugim pitanjima i projektima“, poručila je Karmen Pavlic.

       

U ime Grada svoj potpis na ugovore stavio je gradonačelnik Nenad Panian.

„Jedna od najvažnijih područja u lokalnoj zajednici svakako je predškolski odgoj. Naime, ponosni smo što je Dugo Selo među 9. gradova u Hrvatskoj koji bilježi povećanje stanovništva, iako smatram da bi naš grad trebao imati i puno veći broj. Potrebe u vrtićima su velike zbog velikog broja djece i mlade populacije. Zato se zahvaljujem ravnateljicama i vlasnicama privatnih vrtića koje uspješno već niz godina surađuju s Gradom sukladno potrebama i financijskim sredstvima svih uključenih. Uspjeli smo izjednačiti cijene roditeljima koji plaćaju gradski i privatne vrtiće tako da svi sada plaćaju cijenu 600 kuna mjesečno. Isto tako idemo u nadgradnju sustava i rješavanje uvjeta rada u svim vrtićima uz financiranje putem europskih fondova. Uvijek kažem da bi uvjeti trebali biti za sve isti. Za ovu godinu sredstva za sufinanciranje smještaja djece u privatnim vrtićima su veća od prošle godine kada su iznosila 4,1 milijun kuna, kasnije rebalansom su povećana, tako da u 2022. godini sada iznose 4,8 milijuna kuna. Grad Dugo Selo sufinancira smještaj djece predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača u iznosu od 1.300 kuna po djetetu za primarni 10-satni program. Od rujna prošle godine Grad sufinancira i smještaj djece u vrtićima izvan područja Grada Dugog Sela, ali u slučajevima kada su zadovoljili sve propisane uvjete za upis i nisu ostvarili upis djeteta u dječje vrtiće na području grada zbog popunjenosti smještajnih kapaciteta“, istaknuo je  gradonačelnik Panian.

Gradski proračun za program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju za 2022. godinu izdvaja ukupno 17.656.000 kuna, što uključuje izdvajanje za redovni rad DVD dugo Selo, spomenuto sufinanciranje u privatnim vrtićima, troškovi provođenja upisa putem aplikacije e-Upisi i ostalo.
 

Izvor: https://www.dugoselska-kronika.hr/vijesti-iz-gradske-uprave/potpisani-ugovori-o-sufinanciranju-programa-predskolskog-odgoja-i-obrazovanja-u-2022-godini-u-privatnim-vrticima-ukupna-ugovorena-vrijednost-4-8-milijuna-kuna


Slika
Slika
Slika

Ispiši stranicu