Didaktičke igračkeU sklopu projekta "Njihov osmijeh naš zadatak“ koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, nabavili smo za djecu koja su korisnici produljenog rada i didaktičke igračke u vrijednosti 27.517,20 kn.
Kako bi uz igru mališani mogli poticati maštu, učiti, razvijati osjetila i vježbati emocije. Najzabavnije su igračke koje potiču interakciju, a zovemo ih didaktičkima.
 
Didaktičke igračke utječu na razvoj govora i pažnje, mišljenja, pravilnog zaključivanja i sposobnosti zapažanja. Pomoću ovih igračaka mogu se uspoređivati obilježja raznih predmeta i pojava, klasificirati predmeti po različitim kriterijima, vrši se analiza i sinteza, stvaraju se zaključci.
Didaktičke igračke osim za zabavu utječu i na razvoj pažnje koja je iznimno važna za učenje s razumijevanjem. Pažnju nije (učinkovito) moguće razvijati prisilom stoga su ovakve igračke sjajan način da djeca vježbaju rado i svojevoljno.
 
Za igru je prije svega potrebna mašta no dostupnost raznovrsnih materijala za igru poticat će dijete na istraživanje, a time i na učenje. Dijete se uči pokušajima, pogreškama, osjećaju samostalnosti i samokontroli. Na taj način razvija i izgrađuje svoju ličnost.
Takve igračke su najčešće napravljene od kvalitetnih materijala i u njihovu svrhu je uloženo puno truda.
Njihov cilj je utjecaj na intelektualni razvoj i proširenje znanja.

 Našim mališanima smo sada kroz igru omogućili da uče samostalno i na prirodan način što ne izaziva strah od neuspjeha.


Slika
Slika
Slika
Slika

Ispiši stranicu