Tjelesne aktivnostiU sklopu projekta ,,Njihov osmijeh naš zadatak“ koji financira Europska unija iz Europsko socijalnog fonda za djecu koja su korisnici produljenog rada organizirali smo i za vrijeme ljetnjeg perioda zabavne, jednostavne i kreativne  ljetnje aktivnosti .

Dijete predškolske dobi za zdrav psihofizički rast i razvoj treba imati zadovoljene temeljne ljudske potrebe. Među tim najvažnijim potrebama nalazi se tjelesna aktivnost. U pokretu dijete upoznaje okolinu i prostor, a prije svega upoznaje samoga sebe.

Igrama i tjelesnim aktivnostima vodimo brigu o zdravlju i tjelesnom razvoju djece, potičemo i podržavamo prirodne oblike kretanja, usavršavamo djetetove psihomotorne sposobnosti, jačamo sve mišićne skupine, potičemo osjećaj radosti i veselo ozračje i potičemo socijalne vještine.
 
Tjelesna aktivnost i zdravlje su usko povezani pa je važno stvarati naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja već u najranijoj dobi.

Istraživanjem materijala koje propuštaju svjetlost na svjetlećem stolu djecu se potiče na uočavanje, zaključivanje, konstruiranje.

https://web.facebook.com/profile.php?id=61550298761011&_rdc=1&_rdr


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ispiši stranicu