Pravilnik o upisu

Podsjećamo roditelje da :

U dječji vrtić se dovodi zdravo dijete. U dječji vrtić se ne smije primiti dijete ako ima - Temperaturu - Proljev i povraćanje - Osip - Uši i svrab - Parazite u stolici - Zarazne bolesti O svakoj bolesti ili promjeni zdravstvenog stanja roditelj ili skrbnik obvezan je obavijestiti matičnog odgojitelja.

Sve vrste lijekova za djecu smiju se primiti jedino kod kroničnih bolesti i uz liječničku potvrdu. U ostalim slučajevima nije dopušteno donositi lijekove. U slučaju promjene zdravstvenog stanja, roditelj ili skrbnik je dužan dovršiti terapiju te s potvrdom nadležnog liječnika ponovno dovesti dijete u dječji vrtić. Kod ozljeda i naglog pobolijevanja i sl. u vrtiću se pruža prva pomoć, odmah se obavještava roditelj ili skrbnik i ako postoji indikacija za dodatnu stručnu medicinsku pomoć, dijete se upućuje liječniku. Kod naglog oboljenja kao što je povišena tjelesna temperatura, (37,5° ili više), pojave proljeva (tri uzastopne vodene stolice) ili povraćanja, pojave osipa koji može upućivati na alergijsku reakciju ili neku od dječjih zaraznih bolesti bit će obaviješteni roditelji da dođu po dijete.

Nakon što je dijete zbog prethodno navedenih simptoma upućeno kući ili je zbog bolesti izbivalo iz vrtića roditelj ili skrbnik dužan je po povratku djeteta u vrtić donijeti liječničku ispričnicu ili potvrdu, u suprotnom dijete neće biti primljeno u vrtić.

                               Zdrav stav je zarazan, ali nemoj čekati da ti ga neko prenese – ti budi prenosilac.

                                                                                Tom Stoppard


Zdravstvena voditeljica Antonija Cipurić, univ.bacc.med.techn

pravilnik o upisu 


Slika

Ispiši stranicu