Vrtić Didi Klinča Sela - svibanj 2023Vrtić Didi – Klinča Sela
 
Početkom mjeseca listopada krenuli smo u suradnju s Udrugom Eduka sa svrhom obrazovanja djece i mladih.

Svrha projekta je popularizirati znanost i STEM te potaknuti interes djece, mladih i opće populacije Zagrebačke županije o mogućnostima i primjeni STEM znanja u obrazovanju, svakodnevnom životu i radu s naglaskom na SINEKOLOGIJU, granu znanosti o EKOLOGIJI u kojoj se koriste saznanja iz KEMIJE, FIZIKE i MATEMATIKE te brojnih drugih prirodnih znanosti.

STEM je akronim preuzet iz engleskog jezika a sastoji se od početnih slova područja: Science; Tehnology; Enegeniring; Mathematics tj. odnosi se na područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Akronim je već polako ušao i u hrvatski jezik  jer nemamo ekvivalent a sami pokret popularizacije STEM-a tj. područja koja obuhvaća je već duže vrijeme jako aktualan kako u obrazovnom sektoru tako i na tržištu rada. Znanja i vještine koje STEM obuhvaća trenutno su najtraženija na tržištu rada, prisutna su i potrebna u gotovo svim životnim situacijama od učenja, slobodnog vremena do obavljanja zadataka na radnom mjestu.

Sudjelovanjem u STEM aktivnostima razvijaju se vještine rješavanja problema, kreativnost i znatiželje,  kritičkog razmišljanja, suradnje te konkretna matematička, inženjerska i znanstvena znanja i vještine.
Djeca su sudjelovala u raznim pokusima i radionicama  organiziranim u prostoru Eduke.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ispiši stranicu